Під час зіткнень в Бішкеку постраждали 190 співробітників міліції

Під час зіткнень в Бішкеку постраждали 190 співробітників міліції

Сто дев’яносто міліціонерів постраждали в результаті зіткнень співробітників правоохоронних органів з демонстрантами в столиці Киргизії.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному у вівторок республіканським центром з питань запобігання катуванням.

“В цілому за час протистояння різні поранення отримали 190 співробітників міліції”, – наголошується в повідомленні. Шестеро з них перебувають у важкому стані. “Також спалені чотири спецмашини і ще шість спецмашин розбиті”, – наголошується в повідомленні.

Всього, за даними Мінохоронздоров’я Киргизcтану, в результаті протистояння 5-6 жовтня в Бішкеку постраждали 590 осіб.

У ніч на вівторок після парламентських виборів представники партій, які не пройшли до вищого законодавчого органу, влаштували масові заворушення в Бішкеку, захопили будівлі парламенту, де також розташовується адміністрація глави держави, уряду, столичної мерії та Генпрокуратури.

Протестуючі випустили з місць позбавлення волі колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, екс-прем’єра Сапара Ісакова та ряд інших політиків. Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков вранці у вівторок виступив зі зверненням до громадян країни, в якій закликав лідерів політичних партій заспокоїти своїх прихильників. Він також заявив про можливість анулювання результатів виборів після того, як ЦВК вивчить повідомлення про порушення.

Поділитись