Під час заворушень в Гватемалі постраждали близько 14 осіб

Під час заворушень в Гватемалі постраждали близько 14 осіб

Щонайменше десять співробітників правоохоронних органів і чотири журналісти постраждали під час заворушень в Гватемалі, дві людини затримані, повідомляють ЗМІ.


Численна демонстрація ветеранів внутрішнього конфлікту 1960-1996 років, яка пройшла в столиці Гватемали, завершилася масовими заворушеннями. Колишні військові вимагають від уряду одноразової виплати в розмірі 120 тисяч кетцалів (близько 15,5 тисячі доларів), а від конгресу – прийняти закон, який зобов’язує уряд здійснити ці виплати. Раніше повідомлялося, маніфестанти закидали камінням конгрес і проникли на його територію, замкнули центральні двері і підпалили припарковані автомобілі.

Як повідомляється на сайті уряду Гватемали з посиланням на главу МВС країни Хендрі Рейеса, “в ході зіткнень п’ять агентів національної цивільної поліції були поранені”, двоє людей – затримані. Після “актів насильства”, які були зареєстровані в будівлі конгресу, глава МВС Гватемали оголосив, що вже узгоджуються зусилля з прокуратурою “з пошуку осіб, відповідальних за дії, що призвели до руйнувань всередині і за межами” законодавчої установи. Згідно з документом, учасники протесту використали палиці і мачете.

У свою чергу телеканал CNN Español повідомляє з посиланням на представника МВС Гватемали Пабло Кастільо, що в ході заворушень постраждали 10 поліцейських, спалено п’ять автомобілів. За версією слідства, до організації заворушень причетні 15 осіб.

Агенство Efe пише, що постраждали чотири журналісти.

Поділитись