ПФУ рекомендує оформляти пенсії новим одержувачам за допомогою онлайн-порталу

ПФУ рекомендує оформляти пенсії новим одержувачам за допомогою онлайн-порталу

При цьому жителі т.зв. “ДНР і ЛНР”, які раніше перетинали пропускні пункти для отримання пенсій, тепер зможуть це зробити тільки при наявності прописки на підконтрольній території, пише Обозреватель.

Пенсії, як і раніше, буде доставляти “Укрпошта” для тих, хто не оформив банківські пенсійні картки. Решта зможуть отримати свої гроші на карту.

“Компанія і надалі буде доставляти пенсії та грошові виплати мільйонам клієнтів, особливо пенсіонерам, які є найбільш вразливою категорією можливого інфікування коронавірусів”, – сказано в повідомленні Укрпошти.

При цьому в ПФУ нагадують, що більшість послуг можна отримати онлайн. Для цього не потрібно йти до відділення. Так, на веб-порталі Пенсійного фонду можна:

подати заяву про призначення пенсії в “один дотик”;
отримати довідки, достовірність яких підтверджується QR-кодом (форми ОК-5 / ОК-7, довідка про розмір пенсії, відомості про виплачену заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж, ін.);
перевірити відомості про трудову діяльність (Електронна трудова книжка);
провести прогнозний розрахунок майбутньої пенсії за віком за допомогою сервісу Пенсійний калькулятор;
подати Анкету застрахованої особи для внесення / зміни / уточнення даних до Реєстру застрахованих осіб;
подати звернення (пропозицію і т.д.);
активувати послугу безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення / перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем і страховий стаж особи).

Поділитись