Перший російський серійний винищувач Су-57 розбився

Перший російський серійний винищувач Су-57 розбився

Перспективний російський винищувач п’ятого покоління Су-57, що належить Комсомольському-на-Амурі авіазаводу імені Гагаріна, який випускає даний літак, розбився в тайзі в 111 кілометрах від аеродрому Дземги, що знаходиться на північному сході міста.

Пілот літального апарату, якому вдалося катапультуватися в ході штатного спрацьовування системи аварійного покидання, був евакуйований з місця події на вертольоті Мі-8 і доставлений в лікарню. Там стало ясно, що травм льотчик не отримав. Жертв і руйнувань на землі також немає.

Існують дві версії того, що сталося. Згідно з першою, в ході польоту виникли неполадки з двигуном першого етапу – АЛ-41Ф1 (виріб 117). Друга версія – помилка пілотування. В даний час в обставинах події розбирається спеціальна комісія.

До кінця року Повітряно-космічні сили Росії повинні були отримати перший серійний Су-57. Ним, відповідно до джерела «Інтерфакс», і був цей літак, який завод повинен був передати військовим до кінця року. У наступному році також запланували отримати тільки один Су-57. Всього до 2028 року ВКС повинні отримати 76 таких літаків.

Поділитись