Переселенці до 35 років можуть отримати кредит на житло

Переселенці до 35 років можуть отримати кредит на житло

Переселенці можуть отримати кредит на житло коштом статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Кредити можуть надаватися молодим сім’ям до 35 років, які перебувають на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Або у кожного з членів молодої родини чи самотнього молодого громадянина відсутні у власності житло, або кожен з членів сім’ї володіє на праві власності житловою площею, що не перевищує 13,65 квадратних метри.

“При цьому, що саме важливо, кредити можуть отримати внутрішньо переміщені особи, які не мають у власності іншої житлової нерухомості, ніж та, яка розташована на території, визначеній тимчасово окупованою територією відповідно до законів України”, – підкреслили у Луганському регіональному управлінні фонду..

Термін надання кредиту складає до 20 років. Процентна ставка встановлюється в розмірі облікової ставки НБУ, що діє на момент прийняття рішення про надання кредиту.

У даний час основним найбільш привабливим варіантом отримання переселенцями власного житла є програма “Доступне житло”, за якою переселенці можуть претендувати на компенсацію половини вартості квартири. Але обсяги її фінансування з боку держави залишаються мізерними в порівнянні з потребою переселенців у житлі.

Вже понад дев’ять тисяч осіб по всій країні подали заяви на участь в програмі “Доступне житло”, що реалізується Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву. Серед них понад 70% – переселенці, пише gazeta.ua.

Поділитись