Перемовини Зеленського і Трампа можуть відбутися наприкінці вересня

Перемовини Зеленського і Трампа можуть відбутися наприкінці вересня

Після того, як Володимир Зеленський не зміг зустрітися з Дональдом Трампом в Польщі через скасування глави Білого дому поїздки до Варшави через ураган, бесіда двох лідерів може відбутися на Генасамблеї ООН наприкінці вересня.

Про це розповів тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор. Зеленський, звичайно, чекав зустрічі з Трампом, адже на сучасному етапі української історії відносини з Вашингтоном – одні з пріоритетних для Києва. Варто зазначити, що перша зустріч Петра Порошенка з президентом США Бараком Обамою відбулася за тиждень до інавгурації українського лідера на початку червня 2014 року. За іронією долі вона також проходила в Польщі, куди обидва лідери приїжджали на міжнародний захід.

Незважаючи на те, що із Зеленським у Польщі зустрівся віце-президент США Майкл Пенс, це не могло бути повноцінною заміною бесіди з першою особою держави. І хоча Пенс формально друга людина в США, він, на відміну від свого попередника на посту Джо Байдена, далекий від українських проблем. Пенс привітав Зеленського з «сильним стартом» і підкреслив, що ці слова лунають із боку президента Трампа, однак вони швидше аванс на майбутнє.

“Трамп поки не має бажання зустрічатися із Зеленським, який залишається для США політиком, взагалі-то, незрозумілим. Він повинен показати себе як самостійна фігура, і тоді Вашингтон піде з ним на діалог”, – вважає аналітик Центру досліджень економічного і соціокультурного розвитку країн СНД і Центральної Європи Артем Курєєв.

Нагадаємо, нещодавно в Києві побували сенатор республіканець Рон Джонсон і демократ Кріс Мерфі. Сенатори, які входять в сенатську групу підтримки України, провели зустріч з головою Ради національної безпеки і оборони Олександром Данилюком і поговорили про розширення військової підтримки Києва.
Крім нього, сенатори зустрілися і з новим міністром оборони України Андрієм Загороднюком. Парламентарії були також прийняті президентом Зеленським. Його готовність особисто зустрічатися навіть з сенаторами означає, що для українського лідера напередодні можливої ​​зустрічі з Трампом важливий будь-який представник Вашингтона.

Фото Газета.Ru

Поділитись