Росію звинуватили в недотриманні протоколу Мінських переговорів

Росію звинуватили в недотриманні протоколу Мінських переговорів

Голова ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактній групі по Донбасу Хайді Грау була змушена призупинити засідання Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі через порушення Росією режиму конфіденційності.

Про це у четвер, 1 жовтня, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на близьке до переговорного процесу джерело.

За даними агентства, російська сторона попередила про ведення аудіо- та відеозаписи переговорів, що не було погоджено заздалегідь, крім того, глава делегації повідомив, що Москва має намір в односторонньому порядку опублікувати записи.

Грау запропонувала використовувати паузу для вироблення єдиного для всіх учасників переговорів кодексу поведінки та інформаційної політики. З нею погодилася українська сторона.

У свою чергу, Київ підкреслив, що «ніхто не має права порушувати принципи діяльності ТКГ, одноосібно здійснюючи дії, які суперечать досягнутим домовленостям і міжнародній практиці переговорів».

24 вересня президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч політичних радників глав «нормандської четвірки» (Німеччина, Росія, Україна, Франція) відбудеться найближчим часом, а за її результатами буде прийматися рішення про саміт глав держав.

Поділитись