Пентагон замовив авіаційній ракет середньої дальності на 768 мільйонів доларів

Пентагон замовив авіаційній ракет середньої дальності на 768 мільйонів доларів

Пентагон уклав контракт з компанією Raytheon на виробництво ракет середньої дальності класу «повітря – повітря» AIM-120 AMRAAM.

Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства. Відзначається, що вартість контракту складає більше $ 768 млн, а роботу по його виконанню планується закінчити 28 лютого 2023 року. Також в Пентагоні підкреслюють, що 47% вартості буде покрито за рахунок продажу зброї країнам – союзникам США, куди входять Польща, Туреччина, Румунія, Саудівська Аравія і ще 18 держав.

12 грудня США випробували балістичну ракету середньої дальності і наземного базування. Вона пролетіла понад 500 км. Згідно з опублікованими кадрам, ракета за своїм зовнішнім виглядом схожа на американську твердопаливну двоступеневу ракету Pershing II, яка була заборонена Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

2 серпня ракетний договір, укладений між США і СРСР в 1987 році, офіційно припинив свою дію з ініціативи американської сторони. Сполучені Штати звинуватили Москву в невиконанні пунктів документа через наявність ракети 9М729, дальність польоту якої перевищує допустимі норми.

На даний момент єдиним діючим договором між Росією і США про обмеження озброєнь є СНО-3, який був підписаний в 2010 році. Дія документа закінчується в лютому 2021 року.

Поділитись