Пентагон розкрив особистість нового ватажка ІГІЛ

Пентагон розкрив особистість нового ватажка ІГІЛ

У Міністерстві оборони США вважають, що розкрили особистість нинішнього ватажка терористичного угруповання ІГІЛ, який до теперішнього часу був відомий під псевдонімом Абу Ібрагім аль-Хашемі аль-Курейши.

Про це сьогодні, 30 січня, передає «Голос Америки». ІГІГ оголосило про обрання аль-Курейши своїм новим «халіфом» в жовтні, через кілька днів після загибелі колишнього лідера Абу Бакра аль-Багдаді в ході операції США. До останнього часу справжня особистість чинного ватажка ігіловців залишалася під питанням. Тепер США з упевненістю вважають, що під зазначеним псевдонімом ховається Хаджі Абдалла, заявив американській новинній службі на умовах анонімності представник Пентагону.

Згідно з ним, Хаджі Абдалла, який також був відомий під ім’ям Амір Мухаммад Саїд Абдал Рахман аль-Мавла, є богословом, який піднявся в ієрархії терористичної організації «Аль-Каїда», попередниці ІГІЛ в Іраку, і в кінці кінців став одним з головних заступників колишнього «халіфа» Абу Бакра аль-Багдаді.

Вказується, що Абдалла також був одним з головних організаторів масового вбивства представників релігійної меншини в Іраку – єзидів. Крім того, йому доручалося нагляд над деякими «глобальними операціями» терористичного угрупування.

Нагадаємо, 27 жовтня 2019 року президент США Дональд Трамп повідомив про ліквідацію на північному заході Сирії ватажка ІГІЛ Абу Бакра аль-Багдаді. Представляючи підсумки операції американського спецназу в сирійській провінції Ідліб, яка була проведена 26 жовтня, Трамп заявив, що зроблений через 15 хвилин після смерті аль-Багдаді тест ДНК дав позитивний результат.

Поділитись