Пентагон розкрив дані про втрати ПВК Вагнера в Лівії

Пентагон розкрив дані про втрати ПВК Вагнера в Лівії

США повідомили про втрату двох МіГ-29 приватної військової компанії (ПВК) Вагнера в Лівії.

Відповідну заяву зробила контр-адмірал, директор розвідки Африканського командування (AFRICOM) Хайді Берг. Її слова передає кореспондент видання AI-Monitor при Пентагоні Джаред Сзуба на своїй сторінці в Twitter.

За словами журналіста, в Лівії розбилися як мінімум два винищувачі МіГ-29, ними могли керувати російські найманці. Один з літаків, по всій видимості, був втрачений 28 червня, а другий – 7 вересня 2020 року.

Берг також заявила, що «російські винищувачі», імовірно МіГ-29, або літаки Су-24 Fencer, завдали авіаудари по Лівії.
8 вересня винищувач МіГ-29 під керуванням російськомовного льотчика збили в Лівії. Хто саме збив винищувач, не повідомлялося. Глава департаменту моральної орієнтації Лівійської національної армії (ЛНА) генерал Халід Махджуб заявив, що відео не відповідає дійсності.

Згідно зі звітом комітету експертів ООН з нагляду за дотриманням санкцій, в травні поточного року російська приватна військова компанія (ПВК) Вагнера перекинула до Лівії від 800 до 1200 бійців, обмундирування і два бронетранспортери для підтримки ЛНА.

У Лівії триває протистояння між урядом національної злагоди Фаїза Сарраджа, яке контролює Тріполі і території на заході країни і підтримується Туреччиною, і Лівійської національної армією під командуванням фельдмаршала Халіфи Хафтара, підтримку якому надають Єгипет і Саудівська Аравія. Її неофіційними союзниками є Франція та ОАЕ.

Поділитись