Пентагон назвав «справжню мету» російських приватних військових компанії

Пентагон назвав «справжню мету» російських приватних військових компанії

Російські приватні військові компанії (ПВК) дестабілізують ситуацію в усьому світі, заявив глава Європейського командування ВС США генерал Тод Уолтерс.

Його заява опублікована на сайті Пентагону.

Мова Уолтерса прозвучала на форумі асоціації ВВС. Американський воєначальник назвав Росію реальною загрозою для безпеки США і Європи. За його словами, незважаючи на санкції Москва за допомогою ПВК «проводить зловмисні дії» поблизу кордонів з Європою, таким чином залякуючи, послаблюючи і розділяючи союзників США.

Крім того, Росія разом з Китаєм продовжує мілітаризацію Арктики, щоб в майбутньому сформувати плацдарм для регіонального впливу, додав Уолтерс.

«Ми живемо у час конкуренції великих держав», – підкреслив воєначальник.

За його словами, протистояння великих держав згодом може привести до глобальної війни. Тому, зазначив Уолтерс, краще «перемогти зараз».

США, які останніми роками дотримуються позиції стримування Росії і перетворення її в «регіонального гегемона», засумнівалися в ефективності обраної політики. Звучать думки про те, щоб дозволити РФ поширити свій вплив на території пострадянського простору і взаємодіяти з нею в нових умовах.

Поділитись