Пенсіонери з ОРДЛО, які отримують дві пенсії, не порушують українських законів

Пенсіонери з ОРДЛО, які отримують дві пенсії, не порушують українських законів

Пенсіонери, які проживають в ОРДЛО, мають право отримувати як українську пенсію, так і виплати з боку окупаційної влади.

Таку заяву зробила глава парламентського комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова (фракція “Слуга народу”), передає “Інтерфакс-Україна”.

“Ми не визнаємо окупанта і його дії, ми не визнаємо ті “пенсії” та “документи”, ми не визнаємо те, що там відбувається. На технічному рівні ми не будемо з’ясовувати, що людині там платять, а будемо забезпечувати його пенсією, тому що це наш громадянин і у нас з ним, як у держави, є зв’язок”, – сказала вона.

За її словами, отримання виплат від Пенсійного фонду Росії в Криму і “пенсійних фондів” угруповань так званих “ЛНР” і “ДНР” не може стати підставою для невиплати пенсій України.

“Це пенсіонери 60-70-80 років, вони не можуть відкрити тут бізнес, вони не можуть платити за оренду житла, не можуть отримати тут підтримку – вони залишилися там. І нехай вони навіть отримують по дві пенсії – хіба це має розірвати зв’язок з нашою державою і зі мною як з політиком? Ні!”, – заявила Третьякова.

Фото Уніан.

Поділитись