Пенсіонер з Черкащини влаштував масштабну пожежу

Пенсіонер з Черкащини влаштував масштабну пожежу

На Черкащині затримали пенсіонера, який призвів до великої пожежі трави та очерету.

Як повідомляє прес-служба ГУНП в Черкаській області, працівниками Чигиринського відділення поліції Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області спільно з працівниками Чигиринського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області проводяться рейди з недопущення пожеж в природних екосистемах.

Так, під час спільного рейду було зафіксовано, що житель одного із сіл району здійснював спалювання сухої трави на заплаві річки Тясмин, результатом чого стало розповсюдження вогню по сухій траві та очерету на велику площу. Вогонь загасили. Чоловіка застали на місці правопорушення, з ним було проведено роз’яснювальну роботу та складено адміністративні матеріали за статтею 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Поліція та рятувальники застерігають та нагадують що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Поділитись