Пашиняну поставили ультиматум з погрозою закрити доступ до Вірменії

Пашиняну поставили ультиматум з погрозою закрити доступ до Вірменії

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян може не повертатися до Вірменії, якщо на тристоронніх переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним і главою Азербайджану Ільхамом Алієвим підпише будь-які територіальні угоди в мінус для Єревана.

З такою заявою виступили представники вірменської опозиції, які спробували зірвати візит прем’єра до Москви, повідомляє Sputnik Armenia.

11 січня десятки опозиціонерів в Єревані перекрили трасу, що веде до аеропорту Звартноц. Активісти заблокували рух автомобілів, в одному з яких імовірно знаходився прем’єр-міністр Нікол Пашинян. Поліцейським вдалося запобігти утворення затору на дорозі без сутичок з опозиціонерами. В результаті глава кабміну успішно дістався до аеропорту і вилетів до російської столиці.

Пізніше активісти заявили про закінчення протесту, але висунули умови для повернення Пашиняна на батьківщину. За їхніми словами, прем’єр може не повертатися до Вірменії, якщо в Москві підпише будь-які документи, що стосуються територіальної цілісності республіки.

Опозиція підкреслила, що вважає Пашиняна «нелегітимним керівником», який не має права підпису важливих документів державного значення, а значить затверджені угоди з його участю ніякої правової мати не будуть.

Переговори в Москві між Путіним, Пашиняном і Алієвим покликані вирішити питання обміну полоненими, деблокування комунікацій в Нагірному Карабасі і виконання попередніх домовленостей.

З 10 листопада минулого року в Єревані не вщухають мітинги. Люди, яких організовують опозиційні партії «Дашнакцутюн», «Вітчизна» і «Процвітаюча Вірменія», виходять на вулиці з вимогою звільнити Нікола Пашиняна з посади прем’єр-міністра.

Поділитись