Пашинян: Азербайджан кидає в бій останні резерви

Пашинян: Азербайджан кидає в бій останні резерви

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Азербайджан зазнав великих втрат в ході бойових дій в Нагірному Карабасі і тепер змушений використовувати на полі бою останні резерви, повідомляє Sputnik Вірменія.

“Ситуація на передовій досить складна. На всьому півдні Арцаха тривають бойові дії. І тут є один важливий нюанс: наші спостереження показують, що противник кидає в бій останні резерви. Так, у них дуже великі ресурси. Але наші герої-солдати наносять ВС Азербайджану неймовірно великий втрат”, – сказав Пашинян.

Прем’єр Вірменії також висловив думку, що саме високі втрати Азербайджану є однією з причин, через яку Баку відмовляється від гуманітарної перемир’я і виносу тіл загиблих із зони бойових дій. За словами Пашиняна, влада Азербайджану не хочуть “доставки в країну більше десяти тисяч тел військовослужбовців” на тлі офіційних заяв про успішні дії збройних сил країни.

“По-друге, в разі винесення тел з поля бою з’ясується, що серед загиблих є найманці і турецькі солдати. Світова спільнота це вже зрозуміло, але Азербайджан намагається приховати очевидні докази”, – стверджує глава вірменського уряду.

Крім того, Пашинян заявив, що ВС Азербайджану також зазнали величезних втрат у військовій техніці, які оцінюються в розмірі 1,5 мільярда доларів.

Поділитись