Партія Зеленського забере всі пости в уряді України

Партія Зеленського забере всі пости в уряді України

Представник президента України Володимира Зеленського в кабінеті міністрів Андрій Герус заявив, що «Слуга народу» забере всі міністерські портфелі собі.

Про це він розповів в інтерв’ю «РБК-Україна». За його словами, формально в парламенті вже є коаліція, і це монобільшість президентської партії. Співпраця з партією музиканта Святослава Вакарчука «Голос» можлива, однак це буде залежати від їх позиції і побажань. Постів в уряді прихильники Вакарчука в будь-якому випадку не отримають.

«Немає такого, щоб опозиція була в уряді. У парламенті, думаю, деякі комітети віддадуть опозиції, щоб ні у кого не було сумнівів у демократичності нової влади, які саме, поки не знаю», – сказав Герус.

За словами Зеленського, пропозиція Вакарчуку була зроблена ще на початку президентської кампанії. Готовність до переговорів підтверджував і сам Вакарчук.

Прагнення до співпраці з «Голосом» висловлювала також політична сила колишнього президента Петра Порошенка «Європейська солідарність». З Вакарчуком він планував співпрацювати для «недопущення російського реваншу».

Поділитись