Партія Зеленського намір домагатися дострокових виборів міськради та мера столиці

Партія Зеленського намір домагатися дострокових виборів міськради та мера столиці

Партія президента України “Слуга народу” виступила за повне оновлення керівництва міста Києва, який має особливий статус нарівні з областями країни.

Як повідомив у четвер депутат Верховної ради від партії Олександр Ткаченко, це буде зроблено на основі нового закону про столицю. “Найближчим часом пропозиція буде винесена на голосування Верховної Ради”, – уточнив він.

Ткаченко також звернув увагу, що в четвер Київрада в черговий раз не змога зібратися на засідання. “Це свідчить про фактичну імпотенції київської влади, недієздатності мера в управлінні містом, – сказав він. – Тому ми виступимо з ініціативою дострокових виборів як мера, так і Київради, і повного перезавантаження влади в місті, як того давно хочуть кияни”.

У четвер Київрада не змогла розпочати роботу через відсутність кворуму. У зв’язку з цим нинішній мер і одночасно голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко оголосив про початок консультацій з керівниками фракцій і груп щодо дострокового припинення повноважень міської ради.

Поділитись