Партія «Слуга народу» пропонує скасувати акциз для всіх автомобілів

Партія «Слуга народу» пропонує скасувати акциз для всіх автомобілів

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив ініціатор даного нововведення нардеп від партії “Слуга народу” Мар’ян Заблоцький.

Нардеп пропонує залишити 20% імпортного ПДВ і 10% імпортного мита для нових і підтриманих авто.

“Вже давно необхідно визнати факт: акциз на авто, що свого часу був введений як протекціоністський захід, не спрацював. Він не просто не врятував автомобільне виробництво в Україні, але сприяв тінізації ринку та соціальній несправедливості. Об’єктивно в Україні вживані авто не можуть вартувати більше, ніж в наших сусідів з ЄС. Тому я підтримую вимоги власників євроблях та планую внести до Ради законопроект про скасування акцизів”, – написав він.

На думку нардепа, введення акцизів на ввезення автомобілів в Україні просто не спрацювало. Заблоцький зазначив, що суть акцизів – змусити розвиватися українську автомобілебудівну галузь, якої в країні немає.

“Заводи законсервовані. Якщо в 2008 році ми випускали 400 тис. автомобілів, то останні 3 роки випускаємо 4-6 тис. автомобілів. Ніякої автомобілебудівної галузі в Україні вже давно не існує. В інших країнах, де немає акцизів, спокійно випускають більше 1 млн авто. Та ж Словаччина і Чехія випускають понад 1 млн авто. І там немає ніяких обмежень на покупку вживаних автомобілів”, – зазначив Заблоцький.

Поділитись