Партії відмовляються пропонувати кандидатів на міністерські пости

Партії відмовляються пропонувати кандидатів на міністерські пости

Всі партії, крім президентської «Слуги народу», відмовляються пропонувати своїх кандидатів на міністерські пости. Про це заявив член «Слуги народу» Давид Арахамія, обраний депутатом до Верховної Ради, пише «Українська правда».

За його словами, посади в парламенті будуть розподілені між усіма політичними силами з дотриманням квотного принципу. При цьому на членів кабінету міністрів партійні квоти не поширюються. “Коли я дзвоню представникам інших партій і кажу: “Ви можете надати свій список для шорт-листа нормальних кандидатів на міністрів?” – вони говорять: “А ми хочемо, щоб ви несли відповідальність, ми не дамо”. Це продержавна позиція або чисто політична спекуляція?”- обурився Арахамія. З ким саме відбулася розмова, політик не уточнив.

Арахмія підкреслив, що склад майбутнього українського уряду буде професійним, а ім’я нового прем’єр-міністра стане відомо 29 серпня.

В кінці липня представник президента України Володимира Зеленського в кабміні Андрій Герус заявив, що «Слуга народу» забере всі міністерські портфелі. «Немає такого, щоб опозиція була в уряді», – зазначив Герус.

Поділитись