Парламентарі ЄС звинуватили Росію в дезінформації на тлі пандемії SARS-CoV-2

Парламентарі ЄС звинуватили Росію в дезінформації на тлі пандемії SARS-CoV-2

Три члена фракції Європарламенту “Зелені / Європейський вільний альянс” від ФРН закликали керівництво ЄС зайнятися дезінформаційною кампанією про COVID-19, яку проводить Росія, йдеться в листі парламентаріїв.

“Ми серйозно стурбовані поточними дезінформаційними і пропагандистськими зусиллями, особливо з боку Китаю і Росії. Для більшості з нас, що спостерігають за ситуацією, очевидно, що робляться спроби підірвати ЄС і посіяти недовіру серед місцевого населення і європейських сусідів по відношенню до ЄС, його демократичних цінностей і інститутам”, – йдеться в електронному листі парламентаріїв.

“Ми повинні продовжувати брати за основу їх (East StratCom Task Force) багаторічний досвід для розкриття пропагандистських міфів і стратегій по дезінформації”, – пишуть Автори тексту, члени Європейського парламенту від Німеччини Сергій Лагодинський, Олександра Геесе і Віола фон Крамон-Таубадель.

Раніше ряд британських ЗМІ, в тому числі газета Guardian і Telegraph, повідомляли про доповідь ЄС, в якому стверджувалося, що російські ЗМІ взяли участь в дезінформації в країнах союзу з приводу їхньої боротьби з коронавірусом. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи цю інформацію, заявив, що русофобська одержимість на Заході триває і в умовах пандемії.

Поділитись