Парламент Білорусі призначив президентські вибори на 9 серпня

Парламент Білорусі призначив президентські вибори на 9 серпня

На позачерговому засіданні, яке пройшло в п’ятницю в нижній палаті білоруського парламенту, на 9 серпня 2020 року призначена дата чергових президентських виборів в країні, повідомляють новинні портали.


Раніше про те, що в якості дати голосування вибрана перша декада серпня, повідомила і голова ЦВК Лідія Єрмошина.

За її словами, які наводить БЕЛТА, в бюджеті поточного року на проведення двох турів президентських виборів закладена сума в розмірі 36 млн білоруських рублів.

Спікер нижньої палати Володимир Андрейченко в своєму виступі перед депутатами підкреслив, що з урахуванням значущості президентських виборів для країни депутатам має бути серйозна, відповідальна організаційно-політична робота. За його словами, ця робота буде проводитися як безпосередньо в парламенті, так і в виборчих округах, “щоб вибори глави держави відбулися відкрито, демократично і в суворій відповідності з Конституцією”.

До речі, Центрвиборчком проведе 8 травня засідання, на якому розгляне календарний план президентських виборів, прийме постанову про порядок направлення і акредитації національних спостерігачів, кошторисі і бюджеті виборів, уточнила в розмові з журналістами Лідія Єрмошина.

Голова ЦВК звернула увагу, що через епідеміологічну ситуацію ЦВК вперше буде проводити засідання без преси і спостерігачів.

Поділитись