ПАРЄ висунула нові вимоги до Росії щодо Криму

ПАРЄ висунула нові вимоги до Росії щодо Криму

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо моніторингу виконання деякими країнами-членів організації своїх зобов’язань.

У документі містяться положення з вимогою до Росії виконувати мінські угоди, а також повернути Крим Україні. Текст резолюції опублікований на сайті ПАРЄ.

За ухвалення резолюції виступили 49 депутатів, 17 проголосували проти, ще троє утрималися. У документі відзначаються негативні тенденції щодо демократії, верховенства закону і прав людини в Росії. Також ПАРЄ зажадала від Москви «покласти край її військового втручання і підтримки незаконно збройних формувань на сході України».

Раніше ПАРЄ відхилила більшість поправок до резолюції по Росії. «Більшість поправок носили яскраво виражений антиросійський характер», – заявив глава делегації РФ, віце-спікер Держдуми Петро Толстой. Він зазначив, що зміни виходили від делегатів Великобританії і України, глава делегації порахував їх провокаціями.

16 січня Верховна Рада проголосувала за повернення української делегації в ПАРЄ. У вересні минулого року Київ відмовився брати участь в осінній сесії асамблеї. До цього ПАРЄ повернула повноваження російської делегації, яких вона була позбавлена ​​в 2014 році через анексію Криму і збройного конфлікту на Донбасі.

Поділитись