ПАРЄ прийняла три важливі резолюції щодо України

ПАРЄ прийняла три важливі резолюції щодо України

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила три резолюції щодо України.

Про це повідомила голова постійної делегації Верховної Ради у ПАРЄ Марія Мезенцева (фракція “Слуга народу”). Вона зазначила, що раніше такого ніколи не було – ухвалено одразу кілька резолюцій від однієї країни.

Народний депутат розповіла, що поправки української делегації були враховані та покращили резолюцію “Гуманітарні наслідки та внутрішні та зовнішні переміщення людей у ​​зв’язку з агресією Російської Федерації проти України”.

“Ми закликаємо допомогти вирішити проблему фінансування житла для переміщених українців, активізувати обмін військовополонених. ЄС дати чітке юридичне роз’яснення щодо права осіб, які отримали тимчасовий захист у країнах ЄС і перебували там понад 90 днів і поїхали в Україну, повернутися на територію ЄС”, – зазначила Мезенцева.

ПАРЄ також ухвалила резолюції “Захист та альтернативний догляд за несупровідними та розлученими дітьми-мігрантами та дітьми-біженцями” та “Справедливість та безпека для жінок у процесі мирного примирення”, доповідачами з яких були відповідно Мезенцева та член постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ народний депутат Євгена Кравчук (фракція “Слуга народу”).

Поділитись