Папа Римський оцінив зусилля з вирішення конфлікту на Донбасі

Папа Римський оцінив зусилля з вирішення конфлікту на Донбасі

Папа Римський Франциск позитивно оцінив зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту на Донбасі і припинення страждань населення.

“Хочу дати позитивну оцінку спробам, спрямованим на вирішення конфлікту в східній частині України та покласти край стражданням населення”, – заявив понтифік, звертаючись в четвер до представників дипломатичного корпусу, акредитованим при Святому престолі.

У грудні напередодні саміту “нормандського формату” в Парижі тато Франциск заявив, що молиться за успіх цієї зустрічі президентів РФ, України, Франції та канцлера Німеччини. Тоді він висловив надію, що ця “ініціатива політичного діалогу допоможе принести плоди світу в справедливості”.

Виступаючи в четвер перед главами дипломатичних місій, папа Римський торкнувся також інших конфліктів, що тривають в Європі.

“Хочу підкреслити важливість підтримки діалогу та поваги міжнародної законності для вирішення” заморожених конфліктів “, які тривають на континенті, – деякі з них уже десятиліттями, – і потребують вирішення, починаючи з ситуації, що стосується Західних Балкан і Південного Кавказу, в тому числі Грузії” , – сказав понтифік. Він також висловив підтримку Святого престолу переговорів про об’єднання Кіпру.

Поділитись