Пакистан заарештував лідера бойовиків за звинуваченням у фінансуванні тероризму

Пакистан заарештував лідера бойовиків за звинуваченням у фінансуванні тероризму

Пакистан в суботу заарештував чоловіка, якого звинувачують у тому, що він є лідером ісламістської групи бойовиків, яку США та Індія звинувачують у нападі в Мумбаї 2008 року, заявив представник контртероризму.

Про це повідомляє Reuters

Арешт пов’язаний з фінансуванням тероризму, сказав чиновник, а не конкретним нападом бойовиків.

“Лідер забороненої організації LeT (Лашкар-е-Тайба) Закі ур Рехман Лахві (був заарештований) за звинуваченням у фінансуванні тероризму”, – заявив речник Департаменту боротьби з тероризмом (ПТД) пакистанської провінції Пенджаб.

Кажуть, що підозрюваний керував медичним диспансером для збору та виплати коштів на діяльність бойовиків, сказав речник.

Комітет санкцій Ради Безпеки ООН заявляє, що Лахві є керівником операцій LeT і звинувачує його в участі у бойових діях у ряді інших регіонів та країн, включаючи Чечню, Боснію, Ірак та Афганістан.

Влада Індії заявила, що одинокий вцілілий бойовик в облозі Мумбаї 2008 року, в якій було вбито 166 людей, заявив допитувачам до його страти, що зловмисники контактували з Лахві.

Індія давно закликала Пакистан притягнути Лахві до суду, однак Ісламабад каже, що Делі не представив конкретних доказів, щоб судити лідера LeT. Вперше його заарештували у 2008 році, але згодом відпустили під заставу.

Імран Гілл, адвокат Лахві, підтвердив арешт і повідомив Reuters, що його справа буде розглядатися наступного тижня. На подальші запитання він не відповів.

Ще один чоловік, якого, за словами Індії, був натхненником облоги в Мумбаї, Хафіз Саїд, був засуджений пакистанським судом за двома звинуваченнями у фінансуванні тероризму минулого року. Саїд заперечує причетність до нападів у Мумбаї.

Поділитись