П’ять левів залишили помирати без їжі в приватному зоопарку в Судані

П’ять левів залишили помирати без їжі в приватному зоопарку в Судані

Активіст зі столиці Судану Хартума виявив п’ять виснажених африканських левів в приватному зоопарку. Про це повідомляє видання The Sun.

Оcман Саліх (Osman Salih) знайшов левів у зоопарку Аль-Куреши в престижному районі Хартума. Через важку економічну кризу в країні тварини тижнями не отримували достатньої кількості їжі, були позбавлені медичної допомоги і приречені на голодну смерть. Через недоїдання тварини втратили до двох третин маси тіла, крізь їх шкіру видно кістки. За деякими даними, один з левів уже помер.

Менеджер приватного зоопарку Ессамельддін Хайар (Essamelddine Hajjar) розповів, що співробітники зоопарку часто купують їжу для тварин на власні гроші, і її не завжди вдається дістати в необхідній кількості. В результаті тварини страждають від недоїдання і важких хвороб.

Саліх запустив в Facebook кампанію з пошуку для тварин нового будинку, перш ніж вони помруть від виснаження. Коли зоопарк відвідали журналісти, одна з великих кішок була пов’язана мотузкою, їй поставили крапельницю. Лев відновлювався від дегідратації. Біля іржавих клітин були розкидані шматки покритого мухами тухлого м’яса.

За даними Міжнародного союзу охорони природи, африканські леви вважаються «вразливим» видом. З 1993 по 2014 роки їх популяція скоротилася на 43 відсотки і зараз налічує всього близько 20 тисяч особин.

Поділитись