Опубліковані нові свідоцтва у справі про катастрофу MH17

Опубліковані нові свідоцтва у справі про катастрофу MH17

Проект Bonanza Media, який веде власне розслідування катастрофи MH17, опублікував новий доказ у справі, яке спростовує версію атаки «Бука», що спровокувала катастрофу.

Свідки стверджують, що за дві хвилини до трагедії вони бачили в небі винищувач, потім почули «потужний хлопок», а потім військове судно відлетіло, залишивши тільки слід в небі.

Докази представили засновники проекту Bonanza Media Яна Ерлашова і Макс ван дер Верфф.

Вони розповіли, що у них є інформація від свідків, які бачили крах малазійського Boeing MH17 в небі над Донбасом. За новими відомостями, удар по Boeing могли завдати винищувачі, які з’явилися в небі незадовго до катастрофи, як стверджують свідки.

«Я звук чув, хлопки, і потім винищувач пішов в сторону Дебальцевого. Все, другого літака я не бачив. Як потім говорили, був другий. Я не знаю, я бачив один літак», – розповів авторам розслідування житель селища Вільхівчик Роман.

Спершу він навіть був здивований, коли в новинах сказали, ніби Boeing був збитий ракетою, а факт того, що поруч був військовий літак, не було зазначено. Інший свідок також бачив тільки один літак, зате по звуку зміг визначити, що їх могло бути і два.

«Бачив один, точно бачив. Другий – як би чути було звук, але незрозуміло, де він був. Раз, і все затихло», – каже Борис.

Всього через дві хвилини після цього він почув «потужний хлопок» над головою. Коли Борис глянув угору, він «побачив слід – від чого, не знаю». Він уточнив, що «він був як би горизонтальним».

Після цього він бачив і саме падіння «Боїнга». Роман розповів, що він падав з хмар, «як листя з дерева».

Нагадаємо, проект Bonanza Media заснували колишня кореспондентка пропагандистського російського каналу RT Яна Ерлашова і голландський журналіст Макс Ван дер Верфф, вони проводять незалежне розслідування катастрофи MH17.

Поділитись