Опозиція буде стежити, щоб нова ЦВК була сформована за законом

Опозиція буде стежити, щоб нова ЦВК була сформована за законом

Фракція «Батьківщина» пильно стежитиме за тим, щоб при голосуванні за новий склад ЦВК були дотримані вимоги закону про пропорційне представництво політичних партій. Про це заявила Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи оновлене подання на новий склад ЦВК від президента, інформує прес-служба політсили.

Як відомо, Порошенко змінив своє попереднє подання. Після критики від українських і світових політиків президент таки включив до переліку кандидатуру від «Батьківщини».

«Є результат! Президент виправив свою помилку й офіційно вніс до Верховної Ради кандидата у ЦВК від «Батьківщини» Андрія Євстігнєєва», – написала Тимошенко.

«Отже, внесено 14 кандидатів на 13 вакансій. Будемо пильно стежити, кого «викинуть» під час голосування. Докладемо всіх зусиль, щоб у ЦВК, відповідно до закону, були висуванці всіх фракцій, включаючи «Батьківщину», – зазначила у своєму дописі лідер партії.

Нагадаємо, 23 січня президент України передав до Верховної Ради подання про призначення нових членів ЦВК. У ньому були подані кандидатури від усіх фракцій, окрім «Батьківщини».

Поділитись