Опитування: українці засудили негативне ставлення до евакуйованих з Китаю

Опитування: українці засудили негативне ставлення до евакуйованих з Китаю

Більшість українців не підтримали протести проти евакуації українців з Китаю. Про це говорить опитування соціологічної групи “Рейтинг”, результати якого оприлюднені 24 лютого.

“Результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” протягом 22-23 лютого 2020 року, показали, що 74% не підтримують протести проти розміщення евакуйованих з Китаю українців, які відбулися напередодні. Підтримують такі дії тільки 15%, 11% – не визначилися з оцінкою”, – йдеться на сайті групи.

Чим вище рівень освіти і доходів опитаних, тим вище рівень неприйняття протестів, відзначили в “Рейтингу”. Найбільш болісно протести сприйняли на півдні країни. У цьому регіоні 80% засудили поведінку співвітчизників.

Опитування провели 22-23 лютого серед 1200 респондентів старше 18 років. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%, відзначили в соціологічній групі.

Близько півсотні громадян України і близько 30 іноземців вивезли з Уханя через коронавірус 20 лютого і доставили в санаторій Нові Санжари під Полтавою. В результаті протестів частини населення у автобуса з людьми розбили вікна. На наступний день обстановка стабілізувалася. Евакуйовані з Китаю два тижні будуть на обсервації.

Поділитись