ООН закликала Білорусь негайно ввести карантин

ООН закликала Білорусь негайно ввести карантин

Білоруська влада повинна прийняти «негайні і масштабні заходи зі встановлення жорсткішого фізичного дистанціювання».

Про це заявила постійний координатор ООН в республіці Йоанна Казана-Вишневецька, передає Tut.by. Вона нагадала, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) закликала ввести карантин в країні, перенести всі масові заходи і призупинити роботу підприємств.

«Крім цього, ВООЗ рекомендує запровадити можливість дистанційної роботи та дистанційного навчання в школах, університетах та інших освітніх установах, а також призупинити роботу підприємств, що не роблять основних послуг, в тому числі кафе, ресторанів, торгових центрів. ВООЗ закликає скоротити кількість несуттєвих пересувань, особливо для груп високого ризику і вразливих пацієнтів, що стосується поїздок за місто, в села і на дачі», – йдеться у зверненні до білорусів.

Раніше республіку відвідала місія ВООЗ для оцінки ситуації з поширенням коронавірусу. Експерти закликали білоруську владу вжити обмежувальних заходів на тлі нової динаміки зростання інфікування: відкласти всі масові заходи, перевести школи і університети на дистанційне навчання. «Час готуватися до найгірших сценаріїв, це забіг на довгу дистанцію», – заявив керівник експертної місії ВООЗ Патрік О’Коннор.

Поділитись