ООН створила фонд гуманітарної допомоги Україні

ООН створила фонд гуманітарної допомоги Україні

Про створення об’єднаного фонду гуманітарної допомоги Україні повідомили під час спеціального засідання Організації Об’єднаних Націй, яке присвятили проблемам жителів Донбасу. Про це інформує DW.


Благодійниками можуть бути уряди, міжнародні та неурядові організації, які матимуть змогу надавати внески на підтримку місцевих гуманітарних зусиль.

Помічник генсекретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер закликала донорів приєднуватися до цієї ініціативи, зазначивши, що деякі країни вже пожертвували кошти на ці цілі. Внески вже зробили делегації Швеції та Литви.

У 2019 році для гуманітарної допомоги жителям Донбасу, які проживають по обидва боки лінії розмежування, необхідно 162 млн дол., повідомила Урсула Мюллер.

Мюллер також висловила надію, що фонду вдасться надати допомогу людям, що потерпають від конфлікту. 

“Ми будемо продовжувати робити все можливе, щоб полегшити ваші страждання, і закликати до тривалого миру”, – сказала дипломат.

Нагадаємо, зараз Україна працює з партнерами над тим, щоб на Донбасі почала діяти миротворча місія ООН. Головна її мета – гарантувати безпеку людей та сприяти врегулюванню конфлікту.

Поділитись