ООН не враховує жителів Криму під час підрахунку населення Росії

ООН не враховує жителів Криму під час підрахунку населення Росії

Відділ народонаселення ООН при підготовці прогнозів про чисельність населення країн не включає жителів окупованого Криму в дані по Росії.

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на главу секції за оцінками і прогнозами населення Патріка Герланда у середу, 26 серпня.

“Дані по Криму включаються до відомостей, що публікуються по Україні”, – сказав Герланд.

Він розповів, що кожні два роки відділ народонаселення ООН випускає документ під назвою перспективи світового населення, в якому містяться оцінки і прогнози, в тому числі за чисельністю населення всіх країн.

За його словами, останній такий прогноз був опублікований в 2019 році. Згідно з цим документом, населення Росії в 2020 році мало б скласти 145,9 мільйона чоловік. При цьому, згідно з таблицею, очікувалося, що в 2019 році населення Росії складе 145,872 мільйона.

Тим часом, як зазначив Герланд, в попередньому прогнозі, випущеному в 2017 році, очікувалося, що в 2020 році населення Росії буде 143,9 мільйона чоловік.

Як пояснив глава секції, різниця в 2 мільйони людей між прогнозами від 2017 і від 2019 років пов’язана з переглядом тенденцій народжуваності та міграції.

За даними Росстату, за станом на 1 червня чисельність населення РФ становила 146,6 мільйона.

Поділитись