Омські лікарі відповіли на звинувачення Навального

Омські лікарі відповіли на звинувачення Навального

Омський медична спільнота вважає, що лікарі впоралися з поставленим завданням, незважаючи на «галас» навколо пацієнта.

Однак залучати Навального до відповідальності за його звинувачення на адресу медиків і порівняння їх з «агентами, що вбивають людей» там не планують. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті омського відділення профспілки.

“Тільки лікарське милосердя і розуміння того, що пацієнт не так давно пережив непростий період в житті, зупиняють нас в найжорсткіших оцінках сказаного і від процесуальних дій. Образа нанесено не тільки лікарям окремо взятої лікарні, але і всієї омської медицині”, – відповіли лікарі. Той факт, що Навальний йде на поправку, в омській лікарні швидкої медичної допомоги №1 вважають заслугою російських медиків.

Також в заяві наголошується, що випадок Навального був неординарним, але і не унікальним. «Навальному ще належить переосмислити подію, так само як і скорегувати звички, стати більш уважним до свого здоров’я», – підкреслили медики.

Раніше Навальний дав інтерв’ю німецьким ЗМІ, в якому, зокрема, розповів, що головлікар лікарні в Омську гірший таємних агентів, які вбивають людей. На висловлювання опозиціонера відповів головлікар московської лікарні №71, телеведучий Олександр М’ясников. Він заявив, що якби російські лікарі хотіли смерті Навального, той він би «ще в перший день здох». Медик впевнений, що Навальний повинен відповісти за законом за наклеп і образи.

Поділитись