Олег Гладковський вийде з СІЗО Києва під заставу у майже 11 мільйонів гривень

Олег Гладковський вийде з СІЗО Києва під заставу у майже 11 мільйонів гривень

Колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський, близький до екс-президента Петра Порошенка, за якого була внесена застава в розмірі 10,6 млн гривень ($ 424 тисяч), після необхідних юридичних процедур вийде з СІЗО Києва.

Про це повідомив у понеділок телеканал “112 Україна” з посиланням на адвоката Гладковського Руслана Волинця.

“Адвокат повідомив, що гроші вже внесені та зараз здійснюються певні процедури, пов’язані з виходом підозрюваного під заставу”, – повідомив телеканал. За словами адвоката, його підзахисний може вийти на свободу в найближчі години або вже завтра.

Гладковський був затриманий 17 жовтня за спробу покинути Україну. Він є фігурантом журналістського розслідування програми “Наші гроші”, в якому стверджується, що екс-чиновник був учасником схем розкрадань в оборонному комплексі. Вищий антикорупційний суд України заарештував Гладковського 19 жовтня на два місяці з можливістю внесення застави.

ЗМІ вважають, що Гладковський разом з партнерами з відома керівництва “Укроборонпрому” організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки державним оборонним підприємствам за завищеними в кілька разів цінами. Журналісти також звинуватили Державну фіскальну службу України, військову прокуратуру і НАБУ в співучасті в корупційних схемах, пов’язаних з “Укроборонпромом”. За даними розслідування, збитки для держави могли скласти близько 250 млн гривень (більше 10 млн доларів). Після оприлюднення скандального репортажу український уряд розпорядився провести міжнародний аудит “Укроборонпрому”.

Гладковський назвав своє затримання незаконним і в знак протесту напередодні оголосив голодування “проти свавілля правоохоронних органів”.

Поділитись