Окупанти звозять на Донбас заборонену зброю

Окупанти звозять на Донбас заборонену зброю

Російське командування продовжує постачати на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей зброю та боєприпаси, у т.ч. заборонені міжнародними конвенціями. Про це, з посиланням на дані української розвідки, повідомив речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.


За його словами, наприкінці січня ц.р. у підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ видана чергова партія протипіхотних мін натискної дії (ПМН) та осколкового ураження (ОЗМ-72).

Крім того, інженерно-саперні підрозділи ворога встановили додаткові мінно-вибухові загородження на передових позиціях російських окупаційних військ на всіх напрямках. Разом з тим такі заходи, традиційно, проведені противником поспіхом без належного документування.

Дмитро Гуцуляк наголошує, що вказані злочинні дії російських окупаційних військ підвищують мінну небезпеку в регіоні та становлять загрозу життю цивільного населення.

Проте нерідко призводять до втрат самих окупантів.

Так, за повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, 8 лютого ц.р. на встановлених раніше противником мінах підірвалась російська диверсійно-розвідувальна група під час спроби вийти за лінію передових позицій окупаційних військ.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій та пильно виконують бойові завдання із відсічі та стримування російської збройної агресії, йдеться у повідомленні. 

Поділитись