Окупанти тримають гаубиці поблизу Білого – СЦКК

Окупанти тримають гаубиці поблизу Білого – СЦКК

Окупанти грубо порушують Мінські домовленості щодо відведення важкого озброєння на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр Об’єдананих Сил з посиланням на останній звіт спостережної Місії  ОБСЄ, опублікований 24 січня.


Так, згідно зі звітом, спостерігачі Місії зафіксували озброєння бойовиків, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, дві самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і чотири буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) поблизу селища Біле (на захід від Луганська), йдеться у повідомленні.

Також, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання озброєння, розташованого за межами відповідних ліній відведення в тимчасово окупованому районі Луганської області. Зокрема, 23 січня, спостерігачі СММ вчергове відзначили, що там досі бракує шістьох танків (п’яти Т-64 і одного T-72), а також двох самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм).

Подібні дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Росії вчергове демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння вздовж всієї лінії розмежування сторін та зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту, наголосили в українській стороні СЦКК.

Поділитись