Окупанти посилюють пропаганду на Донбасі, – розвідка

Окупанти посилюють пропаганду на Донбасі, – розвідка

На Донбасі російські окупанти посилили пропагандистську кампанію. Про це, з посиланням на дані української розвідки, повідомив речник Міноборони Максим Праута.

“Російсько-окупаційне командування розпочало потужну пропагандистську кампанію, спрямовану на штучне створення позитивного іміджу окупаційних військ та нав’язування місцевому населенню проросійських настроїв”, – розповів він.

За словами Максима Прути, через небажання громадян тимчасово окупованої території Сходу України воювати на боці російських окупантів, командуванням 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ надаються неправдиві обіцянки щодо значного підвищення грошового забезпечення військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у бойових діях.

Зокрема, як додаткову мотивацію російська окупаційна адміністрація використовує можливість отримання паспорта громадянина РФ для осіб, які мають паспорт т.зв. “ДНР”/”ЛНР” не менше шести місяців. У такий спосіб «місцева влада» обманним шляхом намагається повернути мешканців тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, які перебувають у Росії, для оформлення паспортів у т.зв. “ДНР”/”ЛНР”, – заявив Максим Праута.

Поділитись