Окупанти обстріляли житлові будинки на Донбасі

Окупанти обстріляли житлові будинки на Донбасі

На Донбасі окупанти чергове обстріляли мирні населені пункти уздовж лінії розмежування, повідомляє українська сторона СЦКК у Facebook. Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу. 

Так, 7 лютого 2019 року з 15.30 до 16.30 збройні формування Російської Федерації з населеного пункту Гольмівський обстріляли селище Травневе в Бахмутському районі Донецької області. Били при цьому із станкового протитанкового та автоматичного гранатометів, наголошує СЦКК.

Внаслідок такого обстрілу боєприпас окупантів влучив у житловий будинок. Прибувши на місце обстрілу, спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження на даху житлового будинку (площею 1,5 квадратні метри), а також вирву діаметром до одного метру на відстані трьох метрів від житлової будівлі.

Підтверджено – пошкодження та вирву спричинили постріли бойовиків з СПГ-9 і АГС-17.

На щастя, під час обстрілу окупантів 50-річного господаря в будинку не було. 

Українська сторона СЦКК засуджує цинічні дії російсько-терористичних військ, які не лише створюють побутові труднощі, виводячи з ладу системи електро-, газо- та водопостачання, але й ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення,  – йдеться у повідомленні.

Поділитись