Оксана Маркарова: підготовка візиту Володимира Зеленського в США вже на “фінішній прямій”

Оксана Маркарова: підготовка візиту Володимира Зеленського в США вже на “фінішній прямій”

Українські та американські дипломати виходять на “фінішну пряму” підготовки зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка повинна відбутися 30 серпня у Вашингтоні.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написала посол України в США Оксана Маркарова.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба та Офісу президента Андрій Єрмак, які приїжджали для організації зустрічі лідерів країн, вже полетіли додому. За час свого візиту вони провели зустрічі з радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Саливанов і державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

За словами Маркаровой, мета українських дипломатів – поглиблення стратегічного партнерства України і США, реальні конкретні спільні ініціативи для захисту суверенітету і територіальної цілісності, підвищення безпеки в Україні та регіоні, збільшення військового потенціалу, прискорення трансформації України в сучасну, економічно сильну демократичну країну.

“Як сказав міністр, тепер у нас буде три тижні “тихої дипломатії”, коли ми разом з американськими партнерами будемо працювати над реалізацією обговорених конкретних планів по зустрічі лідерів України та США. Виходимо на фінішну пряму підготовки візиту №1, – підсумувала Маркарова.

Байден запросив Зеленського 7 червня. Спочатку планувалося, що зустріч лідерів країн  пройде  в кінці липня. Пізніше стало відомо, що український лідер відвідає Вашингтон 30 серпня.

Поділитись