Оголошено результати перерахунку голосів в Джорджії

Оголошено результати перерахунку голосів в Джорджії

Результати перерахунку в штаті Джорджія голосів, поданих на президентських виборах в США, підтвердили перемогу демократа Джозефа Байдена.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному в четвер на сайті віце-губернатора Бреда Раффенспергера. Там викладені результати вторинної обробки трохи більше 5 млн бюлетенів у всіх 159 округах штату. Республіканець Дональд Трамп набрав 2 462 857 голосів, Байден – 2 475 141. Перевага демократа становила 12 284 голоси.

Відділення виборчкому Джорджії спочатку обробили більш 4,99 млн бюлетенів і присудили перемогу Байдену. Він за підсумками первинного підрахунку набрав на 12 780 голосів більше свого суперника. “Перший в історії Джорджії повний аудит підтвердив, що нова система обробки паперових бюлетенів точно підрахувала і передала результати”, – зазначив віце-губернатор, який представляє Республіканську партію США. За словами Раффенспергера, перерахунок голосів “підтвердив ім’я переможця і повинен зміцнити довіру виборців до отриманих результатів”.

У перші дні після виборів в Джорджії (16 голосів вибірників) лідирував Трамп, проте у міру обробки бюлетенів його відрив від Байдена поступово скорочувався, а 6 листопада демократ вирвався вперед. За даними виборчкому штату, Байден випереджав Трампа на 0,3% голосів. Настільки малий розрив вимагав перерахунку. Крайній термін офіційного підведення підсумків волевиявлення в Джорджії закінчиться 20 листопада.

За даними газети The New York Times, республіканці має право вимагати ще одного перерахунку голосів в цьому штаті, якщо розрив між суперниками знову опиниться в межах 0,5%. В такому випадку будуть застосовані сканери, розраховані на високу швидкість обробки бюлетенів. Перший перерахунок проводився вручну.

Поділитись