Одній з категорій пенсіонерів перерахують виплати

Одній з категорій пенсіонерів перерахують виплати

Про це розповіла в ході проведення прямої телефонної лінії заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна, передає газета «Пенсійний кур’єр».

“Сьогодні в Законі України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” зазначено, що спецпенсії, призначені раніше (пенсії держслужбовців, науковців, прокурорів), не перераховують”, – відповіла чиновниця під час прямої телефонної лінії у відповідь на питання читачів видання.

Разом з тим, вона пояснила, що з цієї ситуації все ж може бути вихід: якщо людині вигідно, перевести її з пенсії держслужбовця на пенсію за віком, тобто на загальну пенсію.

“А ось загальну пенсію перераховуватимуть в звичайному режимі. Однак не для всіх спецпенсіонерів такий перехід раціональний. Таким людям можу сказати: ця тема для суспільства дуже актуальна і гаряча, законопроекти, які регулюють це питання, поки багато, з цього приводу постійно дискутують, отже, рішення проблем назрівають. Однак запевнити, що буквально з дня на день держслужбовців отримають перерахунок своїх пенсій, я не можу. Якщо він буде, ми його проведемо, і для цього потрібен відповідний законодавчий акт. Тому потрібно чекати прийняття такого документа”, – додала Мастюгіна.

Поділитись