Обвинувачений у справі МН17 хоче виступити в суді

Обвинувачений у справі МН17 хоче виступити в суді

Обвинувачений у справі про катастрофу рейсу MH17 на сході України росіянин Олег Пулатов заявив про бажання звернутися до суду у справі про катастрофу Boeing, повідомила його адвокат Сабіне тен Дуссхате в ході слухань у понеділок.


В особливо охоронюваному комплексі Схіпхол в Нідерландах 28 вересні поновилися слухання у справі про катастрофу MH17.

“Олег Пулатов хотів би звернутися до суду якомога швидше. В будь-якому випадку, ми рекомендуємо йому не робити цього … Це може бути небезпечно для нього”, – повідомила адвокат.

Суд у справі про катастрофу рейсу MH17 почався в Нідерландах 9 березня 2020 року. По ньому проходять чотири фігуранта – росіяни Ігор Гиркин, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Пулатова на суді представляє міжнародна група, що складається з двох голландських і одного російського адвоката. Решти підозрюваних судять заочно.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії 17 липня 2014 року за Донецьком. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Київ звинуватив у катастрофі ополченців, ті заявили, що не мають коштів, які дозволили б збити повітряне судно на такій висоті. Спільна слідча група, яка під керівництвом генпрокуратури Нідерландів проводить розслідування обставин катастрофи, раніше представила проміжні підсумки. Слідство стверджує, що Boeing був збитий із зенітного ракетного комплексу “Бук”, що належав 53-й зенітно-ракетній бригаді ВС РФ з Курська.

Поділитись