Обсяги поставок російського вугілля в Україну впали на 85 відсотків

Обсяги поставок російського вугілля в Україну впали на 85 відсотків

У червні поставки російського вугілля в Україну впали на 85 відсотків – до 129,3 тисячі тонн.

Про це повідомляє газета «Коммерсант» з посиланням на дані Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу. В цілому за півроку поставки скоротилися на 11,1 відсотка, або 556 тисячі тонн, – до 4,9 мільйона тонн. Різке падіння поставок відбулося після введення урядом Росії дозвільного порядку експорту.

Газета уточнює, що більшість найбільших експортерів або зупинили поставки, або знизили їх в кілька разів. Відвантаження були частково перенаправлені обхідним шляхом через Білорусію: за перше півріччя 2019 го експорт російського вугілля в республіку виріс в 4,5 рази, до 951,3 тисячі тонн.

З 1 липня поставки в Україну здійснюються за дозволами Мінекономрозвитку. Це стосується кам’яного вугілля, брикетів і аналогічних видів твердого палива з кам’яного вугілля, коксу або напівкокс з кам’яного вугілля, лігніту або торфу, а також іншої продукції вугільної промисловості. Крім того, при наявності дозволу, можна буде постачати бензин, дизпаливо, пропан, бутан та інші зріджені гази.

Фото Ройтерс.

Поділитись