НСЖУ: у Мінську ОМОН побив українського журналіста

НСЖУ: у Мінську ОМОН побив українського журналіста

Журналіста інформаційного агентства Associated Press, українця Мстислава Чернова побили  білоруські силовики під час розгону протестних демонстрацій у Мінську в ніч на 10 серпня. І щонайменше 15 журналістів, за даними незалежної Білоруської асоціації журналістів, затримали правоохоронці у неділю, в день президентських виборів у Білорусі. Затримання відбулися у Мінську, Вітебську, Могилеві та Гродно. Про це йдеться на сайті НСЖУ.

У коментарі для НСЖУ колеги Мстислава Чернова з АР кажуть –  «остання інформація, що він в нормі». Але правоохоронці вночі били його «по руках і ногах».

Британське видання «Independent» повідомляє, що «незадовго до півночі фотографа AP Мстислава Чернова було прийнято до лікарні з підозрою на струс мозку після побиття ОМОНом у фургоні міліції».

“Національна спілка журналістів України висловлює солідарність із Мстиславом Черновим та десятками білоруських журналістів, які попри ризики, виконують свій професійний обов’язок та інформують про перебіг ситуації у Білорусі. Закликаємо владу Білорусі не застосовувати силу до працівників ЗМІ та не переслідувати колег за журналістську діяльність. Розраховуємо на оперативну реакцію Міністерства закордонних справ України в захисті прав українських журналістів, які перебувають в Білорусі. Висловлюємо солідарність із незалежною Білоруською асоціацією журналістів (БАЖ)”, – йдеться у повідомленні НСЖУ.

Раніше повідолялося, що у Мінську побили російських журналістів.

Поділитись