Новий вірус Covid-19 зробить Безоса першим в світі трильйонером

Новий вірус Covid-19 зробить Безоса першим в світі трильйонером

Економічні витрати нової пандемії поки навіть не почали підраховувати. Тільки в США понад 30 мільйонів людей опинилися на допомогу з безробіття. Однак коронавірус розорив не всіх американців.

Так, власник Amazon Джефф Безос, стан якого до епідемії оцінювалася в 145 мільярдів доларів, має всі шанси опинитися першим в світі трильйонером. Його прибуток за період карантину значно виріс.

Amazon повідомила про доходи в 75,5 млрд доларів за перший квартал 2020 року. Дітище Безоса зростає швидше, ніж більшість конкурентів, і незабаром може стати найбільшою корпорацією на Землі.

Як повідомляє Daily Star, в даний час Amazon планує витратити прибуток другого кварталу 2020 року на заходи щодо захисту компанії від Covid-19. За словами бізнесмена, мільярди доларів будуть спрямовані на дезінфекцію приміщень і товару, захисне спорядження та інші нововведення для забезпечення оптимального соціального дистанціювання.

Безос також пообіцяв збільшити зарплати для погодинних працівників і проводити регулярне тестування на коронавірус для всіх працівників. Тільки за останній квартал Amazon найняла додатково 175 000 нових співробітників. У короткостроковій і середньостроковій перспективі все це потребує чималих вкладень, однак в довгостроковій перспективі ці заходи цілком можуть зробити Amazon найбільшої, а можливо, і єдиною корпорацією на Землі.

Нагадаємо, компанія Безоса не обмежується продажем книг і товарів для будинку. Хмарні обчислення від Amazon, які використовуються великими і малими компаніями для заміни традиційних мейнфреймів і серверів, забезпечили дохід в 10,2 млрд доларів за останній квартал. Це на 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року (7,7 млрд доларів).

Поділитись