Новий прем’єр України несподівано змінив рішення щодо Криму

Новий прем’єр України несподівано змінив рішення щодо Криму

Новий глава уряду України Денис Шмигаль заявив, що водопостачання Криму – питання «гуманітарної відповідальності» перед своїми мешканцями півострова.

Однак до «повернення» Криму до складу України подавати воду туди «технічно неможливо». Київ перекрив шлюзи на півострів в 2014 році – через них регіон отримував до 85% потрібної йому в сільському господарстві води.

Новий прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що на Києві лежить гуманітарна відповідальність перед українцями, що живуть в Криму. Тому водопостачання на півострів перекривати не можна, заявив він в ефірі телеканалу «1 + 1».

«Там живуть українці, в Криму живуть українці. Ми не перекриємо воду для українців», – підкреслив політик. На думку Шмигаля, відсутність водопостачання призведе Крим до гуманітарної катастрофи.

Однак незабаром в своєму фейсбуці український прем’єр написав, що у Києва «немає технічної можливості» подавати воду в Крим, поки півострів «не повернеться до складу України».

Напередодні Шмигаль заявив, що планує залишити курс українського кабміну незмінним. На його думку, найбільш важливими напрямками роботи кабміну є зміцнення національної безпеки і оборони, завершення конфлікту на Донбасі і повернення Криму.

Він також додав, що планує працювати над реформою децентралізації і створенням сприятливого інвестиційного клімату. Крім того, новий прем’єр сказав про важливість підвищення якості медицини та освіти в країні.

Водопостачання з української сторони було припинено в 2014 році після анексії Криму Росією.

Поділитись