Новий керівник прикордонників розповів про пропуск росіян через кордон

Новий керівник прикордонників розповів про пропуск росіян через кордон

Новий глава Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко заявив, що його політика як глави відомства стосовно перетину кордону країни громадянам Росії не змінилася.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Бі-бі-сі Україна». За словами Дейнеко, Росія є «державою-агресором» і в ній живуть багато людей, «які налаштовані проти України радикально і кардинально, які вважають, що “Крим наш”, а “Севастополь – місто російської слави”.

У той же час він зазначив, що оскільки Україна входила до складу СРСР, після його розпаду безліч українців залишилися жити в інших країнах, в тому числі і в Росії. Ці люди, зазначає Дейнеко, мають російський паспорт, але регулярно приїжджають на Україну до родичів. «Як я можу не пропустити українця з російським паспортом до старої мамі? І таких ситуацій кожен день просто купа”, – говорить він.

Дейнеко вважає, що подібні моменти повинні враховуватися прикордонниками при ухваленні рішення про допуск росіян на територію України. За його словами, «державний кордон має бути неприступною стіною для ворогів України» і в той же час «повинен бути прозорим і комфортним для наших друзів».

Президент України Володимир Зеленський призначив полковника Сергія Дейнеко на пост голови Державної прикордонної служби 13 червня. До цього Дейнеко очолював Луганський прикордонний загін.

Поділитись