Нова статуя Будди в Бразилії стала другою за висотою в світі

Нова статуя Будди в Бразилії стала другою за висотою в світі

У бразильському штаті Еспіріту-Санту відкрили 35-метрову статую Гаутами Будди, яка перевершує за розміром статую Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, повідомляє видання G1.

Конструкція з заліза, сталі та бетону важить 350 тонн і має висоту 35 метрів. Це друга за величиною статуя Будди в світі, поступається тільки Будді з Лешань в Китаї, який вважається об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, – йдеться в повідомленні.

Статую встановили в дзен-буддійському монастирі в Ібірасу. Вона доступна для відвідування в будь-який час доби. Монумент перевищує по висоті 30-метрову статую Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро.

Робота над конструкцією була завершена в 2020 році. Відкриття планували в липні минулого року, однак через пандемію коронавируса монастир вирішив перенести його.

Гігантська статуя Будди з’явиться в Бангкоку.

Раніше повідомлялося, що тріщини з’явилися на статуї Будди в Китаї. Вчені помітили надломи в районі грудей і живота монумента в Лешань (міський округ в провінції Сичуань КНР). Цей пам’ятник Будді вважається одним з найбільших в світі.

Статуя в китайському Лешань висічена в скелі на перетині трьох річок. Її висота 71 метр. Вона також вважається найдавнішою. Пам’ятник створювався близько століття, будівництво почалося за часів правління династії Тан в 713-му році. Нещодавно пам’ятка внесли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Поділитись