“Нормандська четвірка” затвердить “формулу Штайнмайєра”

“Нормандська четвірка” затвердить “формулу Штайнмайєра”

В ході зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі сторони обговорять реалізацію «формули Штайнмайєра» і обмін полоненими.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на інформоване джерело. Крім того, на порядку денному саміту будуть стояти питання закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей. У проекті документа містяться «стимули» для дотримання перемир’я і закріплення особливого статусу окремих районів, відзначило джерело. Однак конкретних кроків з передачі контролю над ділянкою кордону на Донбасі не передбачено.

19 листопада в МЗС України запевнили, що країна має намір взяти участь в саміті нормандської четвірки «з відкритими ідеями, з відкритим розумом». До цього повідомлялося, що на зустрічі буде обговорюватися проблема особливого статусу для так званих ДНР і ЛНР з його закріпленням в Конституції України, а також питання безпеки, амністії і виборів.

«Нормандський формат» – дипломатична група з представників Німеччини, Росії, Франції та України щодо врегулювання ситуації в Донбасі. Найближчі переговори лідерів країн повинні відбутися 9 грудня в Парижі.

Місцем проведення саміту в «нормандському форматі», який запланований на 9 грудня в Парижі, стане Єлисейський палац. Про це йдеться в повідомленні адміністрації французького лідера. У ньому також зазначено, що «саміт розпочнеться в перші години після полудня і завершиться ввечері». Більш детальна програма, як додали в Єлисейському палаці, буде повідомлена пізніше.

Поділитись