Низка політичних партій наполягають на поверненні Саакашвілі до України

Низка політичних партій наполягають на поверненні Саакашвілі до України

Політична партія «Батьківщина» підписала спільну заяву демократичних сил щодо політичного переслідування Міхеїла Саакашвілі.  Про це повідомляє прес-служба партії.

«Для того, щоб позбутися одного з лідерів опозиції, влада вчинила політичну розправу, порушила права людини та завдала величезної шкоди міжнародній репутації України. Цей злочин має бути розслідуваний. Усі посадові особи, які порушили закон та посадові обов’язки, мають опинитися на лаві підсудних», – ідеться в документі.

Демократичні політсили вимагають забезпечити повернення Міхеїла Саакашвілі в Україну, надавши йому можливості захистити свої права та гідність у судах.

«Ми закликаємо світових лідерів та дипломатів дати принципову оцінку політичним репресіям, до яких вдається українська влада. Практика призначення винних не в суді, а шляхом публічних заяв Генерального прокурора, практика вигнання неугодних з країни має назавжди залишитися в радянському минулому», – зазначається в заяві.

Лідери демократичних політсил попереджають, що будь-які спроби подальших розправ над опозиційними політиками та активістами отримають їхню консолідовану й тверду відповідь.

Поділитись